ФM на Франция планира ICO оферти за привличане на нови StartUp проекти

Според наскоро публикувано становище, френският финансов министър Бруно Ле Майър разкри, че страната планира да създаде правна рамка за въвеждане на ICO монетите, с цел да привлича амбициозните хора които изграждат своите StartUps модели. В становището, публикувано на френския уеб сайт Numerama, Le Maire твърди, че бившия служител на централната банка Жан-Пиер Ландау  изготвя предложение за законодателна рамка относно криптовалутите. В статията той пише:

„Франция има интерес да стане първият голям финансов център, за това искаме да предложим специална законодателна рамка за фирмите, разработващи и търгуващи с виртуални монети.“

Le Maire разкри, че планът за действие, който ще бъде представен на правителството на страната „след няколко седмици“, ще предложи на френския регулатор  „Autorité des marches financiers“ (AMF), като разреши на дружествата да набират средства чрез ICO, като спазват конкретни критерии за защита на инвеститорите.

„Революция е в ход, bitcoin е само предшественик. Блокчейнът ще предложи нови възможности на стартиращите ни компании, например с първоначалното предлагане на монети (ICO), което ще им позволи да наберат средства чрез „токени (…) Това ще създаде мрежа на доверие без посредници, предлагаща повишена проследимост, по този начин ще се засили икономическата ефективност „. – заяви френският министър.

Според него,Франция има традиция на финансова иновация и новата й цел е да „влезе в света на финансите за 21-ви век, като гарантира на всички играчи необходимата сигурност за тяхното развитие“. В своето произведение Le Maire пише, че „[Франция] не трябва да пропуска блокчейн революцията“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *