Hard Fork 2018. Кои монети ще оцелеят? Подробен списък.

Екипът на crypworld.bg направи подробно търсене и проучване за предстоящите разцепления на различните видове крипто-валути, с цел да уведоми читателите си и да даде насока, на търгуващите с валути, за да си направят група сметка какво да очакват до края на годината.

15 май BITCOIN CASH 

Bitcoin ABC, екипът на Bitcoin Cash Development, който също така си сътрудничи с много други проекти, свързани с криптовалути, издаде доклад през 2017 г., в който опоменават основните си цели за следващите 6 – 12 месеца и заявиха, че най-важният приоритет за Bitcoin Cash е да продължи да се подобрява и да расте в морето наречено пазар.Разработчиците  заявиха, че ще положат максимални усилия, за да дадат възможност за подобрени функции, улесняващи използването на валутата,като внедрят по-сложни скриптове за транзакции и по-бързи. Една от най-важните характеристики, които трябва да бъдат осъществени, е ъпгрейдът на протокола, който трябва да се случи на 1526400000 блок, което е 15 май 2018 г., и последващо надстройване за 6 месеца по-късно, когато блокът достигне 1542300000, което е 15 ноември , 2018. По принцип това означава, че първоначалният ъпгрейд до 32MB би трябвало да започне на 15 май 2018 г., последвано от последващо внедряване през ноември.Това са невероятни новини за общността на Bitcoin Cash, тъй като по-големият размер на блоковете би могъл да го направи по-бърза и по-евтина система „peer-to-peer“. Ето какво казаха самите разработчици :

„Със сигурност за промените в протокола ще ни трябват за солидна реализация с много време за преглед и тестване и ще докладваме за подробностите за подобренията, тъй като се получава повече информация.“

15 май GlobalToken

GlobalToken е създаден, за да предоставя бързи онлайн транзакции с бързо потвърждение на блокиране и възможно най-ниски такси. Основната цел на GlobalToken е да осигури бързи онлайн плащания в световен мащаб. По-бързо блокиране означава по-бързо потвърждаване на транзакцията, което означава автоматично по-ниска такса.Екипът зад проекта GlobalToken обяви, че ще има разцепване на 15 май 2018 г. и работата по форка вече е започнала. Номера на блока все още не е обявен, тъй като екипът все още е в разговори със своите адвокати и правителството по отношение на регулаторните проблеми.

27 Май MoonCoin


Mooncoin форка ще се изпълн в блок 1.250.000. Екипът заяви, че няма да изчезнат монети, но и  няма да генерира друга монета, както направи Bitcoin Cash fork.

7 Юни BitShares

BitShares е така наречената платформаза интелигентни договори с вградена поддръжка за периодични плащания под формата на абонамент. Основният екип на BitShares, неотдавна даде пресконференция за бъдещите планове по развитие на проекта. Като начало, те оповестиха, че т.н. форк, ще се случва два пъти годишно, като първия е плануван, през първата четвърт на юни, а именно 7.06. Изглежда, че екипът на BitShares работи усилено, за да подобри всички услуги, предоставяни на общността, и очакваме с нетърпение да получим повече информация относно предстоящата твърда вилица на монетата.

12 Юни ByteCoin

Bytecoin е частна  децентрализация с отворен код, предназначена да позволи на потребителите да участват в развитието на мрежата Bytecoin. Монетата е насочена към осигуряване на неприкосновеност на личния живот и сигурност за хората, използващи я. Надеждността на валутата се определя от общата изчислителна мощ на всички компютри, които участват в обработката на транзакциите. Както се вижда в roadmap-a на Bytecoin, работата ще започне на 12 юни, включително ще бъде изградена нова система за динамична такса и де-конструкция на стария API. Препоръчва се на всички потребители да прехвърлят средствата си в новия портфейл преди старта.

Предстоящи форкове до края на 2018 с все още не известна дата.

EthereumClasic

Ethereum Classic, продължението на оригиналния Ethereum, е децентрализирана платформа, която работи с интелигентни договори, приложения, които работят точно както са програмирани, без никаква възможност за, измами или намеса на трети страни.Тази нова парична политика на ECIP от Ethereum Classic предлагат премахване на грешки по кода във връзка със затруднения по обработка на транзакции и избягване на срив в мрежата. Това нещо е планирано да се случи на блок 5,900,000. Блокът се очаква през май 2018 г. и ще изисква 137Gh допълнителни трудности. Това е оптимален блок при настоящите обстоятелства. Тук е момента да споменем, че няма да има „безплатни монети“ с тази вилица, тъй като това е подобрение на мрежата.

if (block.number >= diffuse_block) {
  extra_difficulty = 0
} else {
  explosion = PREVIOUS_FORMULA
  extra_difficulty = int(2**explosion) 
}

block_diff = parent_diff 
   + parent_diff / 2048 * max(1 - (block_timestamp - parent_timestamp) / 10, -99) 
   + extra_difficulty

HempCoin

HempCoin е една от първите 30 валути, разработени през 2014 г. и е силно фокусирана цифрова валута за селското стопанство и конопената промишленост, изградена на базата на Bitcoin. През февруари 2018 г. екипът  съобщи за плановете си да ъпгрейдват валутата на 23 февруари, но тези планове бяха променени. HempCoin публикува изявление, в което се казва, че THC ще бъде трудно във второто тримесечие на 2018 година.

DigiByte

DigiByte е публична, бързо развиваща се и силно децентрализирана blockchain технология. През март месец, беше пуснат новият протфейл DigiByte Core v6.16.2, който има нов облик и повече функции. През лятото на 2018 е планиран да се пусне версия DigiByte Core v7.16.1. В него ще бъдат направени промени по алгоритмите на DigiBytes Mining, за да поддържа GPU . По-нататъшното разширяване на основния протокол на монетата за  подпомагане на развитието в общността и е  насрочено за есента на 2018 г.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *