Централната банка на Малайзия гледа с добро око на крипто-пазара

Ръководителят на централната банка на Малайзия твърдо заяви, че съдбата на крипто-валутите в страната зависи от приемането на обществеността, добавяйки, че няма да се налага над народа!

Говорейки на 40-годишната вечеря на Художествения академичен клуб Харвард в Малайзия този месец, губернаторът на банка Negara  – Ибрахим каза някои забележителни неща,  за бъдещето на крипто-света като бич в малайзийското общество, според доклад на местния портал The Nation.

Банкера, освежаващо разкри решителна позиция на свободния пазар за крипто-валутите, при която практически подходът би означавал, че обществеността ще вземе собствените си решения с инвестиции или участие в пазарите на крипто-валути.


„По принцип ще оставим прогресиращите монети, включително Bitcoin, Ethereum и ripple,  методите и хората  зад сцената да бъдат по-прозрачни“, каза главният директор на централната банка, намеквайки за въвеждането на някои основни насоки за функционирането на сектора на крипто-пазара в Малайзия. По-категорично, добави той:

„По този начин, обществеността може самостоятелно да реши дали иска да инвестира в крипто-еденици.“ Управителят на централната банка бързо изтъкна, че органът няма да признае крипто-валутуте като пари с фиат, и същевременно добави, че няма да забрани виртуалните пари в страната.


Ръководителят на централната банка също разкри предстоящ концептуален документ за обществеността. Централната банка на Малайзия вече работи към регулаторна рамка, в която ще считат борсите като „отчетни институции“ за ограничаване на престъпни и незаконни дейности чрез cryptocurrencies. Заместник-министъра на финансите на Малайзия, през януари потвърди, че правителството няма да забрани търговията с крипто-монети.

Това не е намерението на властите да забранява или да спира всякакви иновации, които се възприемат като полезни за обществеността“, заяви той по онова време.

Малайзия се присъединява към Филипините, две държави, сред най-бързо развиващите се икономики в света, за да вземат освежаващо решение за това как да подходят към крипто-валутите в обществото

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *